PILATES

Pilatesharjoittelun startti-kurssi 

Pilates tutuksi workshopissa perehdytään pilatesmenetelmään ja sen perusperiaatteisiin: mm. hyvään ryhtiin, syvien lihasten hahmottamiseen ja hengitykseen. Pilates tutuksi- workshop sopii kaikille menetelmästä kiinnostuneille eikä se edellytä aikaisempaa kokemusta pilateksesta. Myös menetelmään tutustuneet voivat tulla kertaamaan tärkeitä perusasioita. Tästä on hyvä aloittaa pilatesharjoittelu!

Pilates alkeet

Pilates alkeet- kurssi sopii vasta-alkajille. Kurssilla opetellaan pilateksen perusperiaatteita huolellisesti ja rauhallisesti edeten. Harjoittelu aloitetaan perusliikkeistä ja osallistujien kehonhallinnan kehittyessä edetään haastavampiin harjoitteisiin. Alkeiskurssilla korostetaan oikeaa tekniikkaa ja turvallisuutta. Alkeiskurssin jälkeen harjoittelua voi jatkaa perustason kurssilla.

Pilates alkeet / perustaso

Kurssi sopii aloittelijoille sekä pilatekseen jo jonkin verran tutustuneille, kertausta ja rauhallisempaa harjoitustahtia kaipaaville. Kurssilla tehdään pilateksen alkeistason harjoitteita edeten vähitellen haastavampiin harjoitteisiin. Kurssilla tutustutaan erilaisiin pienvälineisiin (pallot, rullat, renkaat, kuminauhat jne.)

Pilates perustaso

Pilates perustaso sopii pilatesta jo jonkin aikaa harrastaneille (vähintään alkeiskurssin käyneille). Kurssilla tehdään monipuolisia vahvistavia ja vetreyttäviä pilatesharjoitteita erilaisia pienvälineitä (pallot, rulla, rengas jne.) hyödyntäen.

TerveSelkä Pilates

TerveSelkä on pilateskurssi, jossa tehdään monipuolisia pilateksen perusharjoitteita turvallisesti pienryhmässä.Terve Selkä- kurssilla keskitytään selän hyvinvointiin! Kurssilla tehdään keskivartalon, lantion ja lonkkien alueen ja yläselän vahvistavia ja vetreyttäviä harjoitteita, selkärangan ja muiden nivelten liikkuvuusharjoitteita sekä tasapainoharjoitteita.

Kurssi sopii työikäisille ja senioreille, myös selkäkivuista tai muista tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsiville aikuisille. Kurssilla hyödynnetään osittain erilaisia välineitä. Sopii hyvin myös vasta-alkajille!

VoimaPilates

Voima Pilates on sinulle, joka kaipaat haasteita! Kurssilla tehdään vahvistavia harjoitteita (muun muassa klassisen repertuaarin harjoitteita), lempeitä liikkuvuusharjoitteita ja rentoutumista unohtamatta.

ÄitiysPilates          

ÄitiysPilates on odottaville ja hiljattain synnyttäneille (n.6vko-1v) äideille tarkoitettu kurssi, jossa turvallisia ja hallittuja harjoitteita tehdään pienryhmässä ja asiantuntevassa ohjauksessa.

Kurssilla keskitytään erityisesti lantionpohjan lihasten sekä muiden syvien keskivartalon lihasten tunnistamiseen ja harjoitteluun, huomioiden raskausajan muutokset ja raskaudesta ja synnytyksestä palautuva keho.

Kurssi sopii myös vatsalihasten erkaumasta, selkäkivuista tai lantionpohjan toimintahäiriöistä kärsiville äideille.

Kurssilta saat hyviä vinkkejä myös omatoimiseen harjoitteluun ja vertaistukea.

ÄitiysPilates-kurssin jälkeen harjoittelua voi jatkaa perustason kurssilla.

JunioriPilates

Junioripilates on kouluikäisille lapsille suunnattu pilatekseen pohjautuva kehonhuoltotunti. JunioriPilates vahvistaa ja notkistaa lihaksia, kohentaa ryhtiä, parantaa kehonhahmotusta ja -hallintaa, rentouttaa ja rauhoittaa.

Tunti alkaa leikkien. Pilatesharjoituksia tehdään mm. erilaisia mielikuvia ja välineitä hyödyntäen. Tunti lopetetaan lyhyeen rentoutusharjoitukseen.

Junioripilates on hyvä harrastus kaikille lapsille. Tunnille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta pilateksesta tai muusta liikuntaharrastuksesta.

 SenioriPilates

Kurssilla tehdään pilatesharjoitteita senioreille räätälöityinä. Monipuoliset liikkeet ylläpitävät/ kehittävät erityisesti tasapainoa, alaraajojen ja keskivartalon lihasvoimaa sekä koko kehon liikkuvuutta. Fysioterapeutti-ohjaaja huomioi jokaisen yksilölliset tarpeet ja ohjaa tarvittaessa vaihtoehtoisia liikkeitä. Kurssi sisältää sekä seisten että lattialla tehtäviä harjoitteita, jakkaroita voi tarvittaessa käyttää apuna.

Tunnin jälkeen on kahvi-/teehetki, jolloin ryhmäläiset voivat keskustella keskenään ja ohjaajan kanssa.

Pilatesta ratsastajille -lyhytkurssi

Tämä on oma pilateskurssi ratsastusta harrastaville. Kurssilla keskitytään harjoitteisiin, jotka tukevat ratsastusta ja parantavat ratsastajan istuntaa. Ohjaajana fysioterapeutti, ratsastuksen ohjaaja, ratsastusterapeutti Heidi Salonen.