Jooga-kurssit

Vinyasa Flow jooga

Vinyasa tarkoittaa hengityksen ja liikkeen yhdistämistä, jolla saadaan aikaan liikkuva flow-harjoitus. Vinyasa jooga on dynaamisempi joogalaji, jossa harjoitukset tehdään aina omaa kehoa kuunnellen. Harjoitus on vahvistava, avaava, notkistava ja virtaava ja tuottaa mukavasti lämpöä kehossa. Vinyasa flow on ihanteellinen harjoitus selän hyvinvoinnille ja mukava buusti aineenvaihdunnalle. Vinyasa harjoitus parantaa verenkieroa, liikkuvuutta ja keskittymiskykyä. Tunnin sisältöön kuuluu rauhoittuminen, virtaava/lämmittävä osuus, tasapainoharjoitukset, keskivartaloa vahvistava core-osuus, inversio-osuus, dynaaminen osuus ja loppurentoutus. Vinyasa flow-tunnin jälkeen keho on vahvempi ja mieli rauhallisempi. Tuntien sisällöt (asanat) vaihtelevat eri teemoin, joten tähän joogalajiin on vaikea kyllästyä. 

Tunti sopii kaikille, mutta raskaana oleville sitä ei suositella. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Kurssi toteutetaan pienryhmässä. Tällä turvataan sopiva ja turvallinen harjoitus kaikille. 

Yin jooga

Yin jooga on palauttava ja rauhallinen joogaharjoitus jossa antaudutaan pitkille venytyksille. Yin jooga edistää sidekudosalueiden aineenvaihduntaa, lisää liikkuvuutta ja tasapainottaa koko kehoa. Sidekudosta on kehossamme joka puolella, erityisen paljon sitä on lantion ja alaselän alueella johon yin harjoitus eniten vaikuttaa. 

Yin joogassa päästetään irti kaikesta suorittamisesta jonka vuoksi se on hyvä keino palautua ja pysähtyä kiireisessä arjessa. Yin jooga on helppo harjoitus ja hyvää vastapainoa kaiken dynaamisen harjoituksen rinnalla. Yin jooga parantaa aineenvaihduntaa, nivelten liikkuvuutta, keskittymiskykyä ja stressinsietokykyä. 

Tunti sopii kaikille! Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta.

 

Yin & Yang -jooga

Yin & Yang on yhdistelmä rauhoittavaa ja rentouttavaa Yin-joogaa sekä vahvistavaa  ja dynaamista flow-joogaa. Yang-osuudessa hengitys ja liike yhdistyvät ja saadaan aikaan liikkuvaa flow-harjoitus. Tunnilla yang ja yin-osuudet saattavat vaihdella, mutta tunti päätetään aina  rauhalliseen ja syvävenyttävään yin-harjoitukseen ja loppurentoutukseen. Kurssi sopii myös vasta-alkajille!

Alkaa elokuussa 2019!