ÄITI-VAUVARYHMÄT

Kehotuksen Äiti-vauvaryhmät ovat äidin ja noin 6vko-12kk ikäisen vauvan yhteisiä liikuntahetkiä. Ryhmissä keskitytään äidin hyvinvoinnnin lisäämiseen, vauva huomioiden. Poissaolon omasta ryhmästä voi korvata toisessa Äiti-vauvaryhmässä.

Äiti-vauva pilates

Äiti-vauva Pilates on loistava ja lempeä tapa aloittaa liikunta synnytyksen jälkeen. Kurssilla tehdään monipuolisia ja turvallisia pilatesharjoitteita vauvan ehdoilla. Harjoituksissa keskitytään erityisesti lantionpohjan lihasten sekä muiden keskivartalon syvien lihasten tunnistamiseen ja harjoitteluun, huomioiden raskaudesta ja synnytyksestä palautuva keho.
Kurssi sopii myös vatsalihasten erkaumasta, selkäkivuista tai lantionpohjan toimintahäiriöistä kärsiville äideille.
Kurssi antaa hyvän pohjan pilatesharjoittelulle tai muihin vauvaryhmiin osallistumiselle. Ryhmään voi osallistua pian synnytyksen jälkeen, oman voinnin mukaan tai kun lääkäri on antanut siihen luvan. Tässä ryhmässä harjoituksia tehdään osittain ilman vauvaa, osittain vauvan kanssa.
Kurssin ohjaaja on äitiysliikunnan ohjaamiseen erikoistunut fysioterapeutti, PhysioPilates- ohjaaja, itsekin äiti Hanna-Kaisa Hakala

Äiti-vauva jooga

Kurssilla tehdään lempeitä ja turvallisia joogaharjoituksia vauvan ehdoilla. Harjoituksissa keskitytään erityisesti lantionpohjan lihasten sekä muiden keskivartalon syvien lihasten tunnistamiseen ja vahvistamiseen sekä niska-hartiaseudun vetreyttämiseen, huomioiden raskaudesta ja synnytyksestä palautuva keho.
Kurssi sopii myös vatsalihasten erkaumasta, selkäkivuista tai lantionpohjan toimintahäiriöistä kärsiville äideille. Tällä kurssilla keskitytään äidin hyvinvointiin ja jaksamiseen, vauva voi pötkötellä äidin vierellä.
Kurssin ohjaaja on joogaopettaja (RYT 200) ja itsekin äiti Leena Saha.

Äiti-vauva jumppa

Kurssilla tehdään koko kehoa vahvistavia ja vetreyttäviä harjoituksia. Harjoituksissa keskitytään erityisesti lantionpohjan lihasten sekä muiden keskivartalon syvien lihasten tunnistamiseen ja harjoitteluun, huomioiden raskaudesta ja synnytyksestä palautuva keho. Kurssilla tehdään myös vauvan motorista kehitystä tukevia laulu-, loru- ja liikuntaleikkejä.
Kurssi sopii myös vatsalihasten erkaumasta, selkäkivuista tai lantionpohjan toimintahäiriöistä kärsiville äideille.
Kurssilta saat hyviä vinkkejä myös omatoimiseen harjoitteluun, vauvanhoidon ergonomiaan sekä ideoita vauvan kanssa tehtäviin leikkeihin ja loruihin ja tietysti myös vertaistukea.
Kurssin ohjaaja on äitiysliikunnan ohjaamiseen erikoistunut fysioterapeutti, PhysioPilates- ohjaaja, itsekin äiti Hanna-Kaisa Hakala

Äiti-vauva ilmaharjoittelu

Ilmaharjoittelu-kurssi äideille ja noin 1kk-6kk ikäisille vauvoille! Kurssilla tehdään lempeitä ja turvallisia joogaharjoituksia katosta roikkuvaa kangasta, ilmasilkkiä, hyödyntäen. Osa harjoituksista tehdään ilman silkkiä ja myös muita välineitä apuna käyttäen. Harjoituksissa keskitytään erityisesti lantionpohjan lihasten sekä muiden keskivartalon syvien lihasten tunnistamiseen ja vahvistamiseen sekä niska-hartiaseudun, alaselän ja lantion alueen vetreyttämiseen huomioiden raskaudesta ja synnytyksestä palautuva keho. Kurssi sopii myös vatsalihasten erkaumasta, selkäkivuista tai lantionpohjan toimintahäiriöistä kärsiville äideille.Harjoitus keskittyy pääosin äidin hyvinvointiin, mutta vauvakin pääsee nauttimaan silkin kannattelusta tunnin aikana.
Kurssin ohjaajat ovat fysioterapeutti, PhysioPilates-ohjaaja, ilmapilatesohjaaja Hanna-Kaisa Hakala ja joogaopettaja, ilmajoogaohjaaja Leena Saha.