Fysioterapia

Fysioterapia on ammattiala, jonka erityisosaamisalueita ovat terveys, liike, liikkuminen ja toimintakyky. Keskeisiä fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu sekä manuaalinen ja fysikaalinen terapia. 

Kehotuksessa fysioterapiavastaanottoa pitää fysioterapeutti Mari Gren. Mari on erikoistunut faskiamanipulaatioon, äitiysfysioterapiaan ja lantionpohjan fysioterapiaan. Marin vastaanotolle ovat tervetulleita kaiken ikäiset naiset ja miehet. Mari tekee myös vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa. Katso vauvahieronnasta lisätietoa TÄSTÄ

Ajanvaraus ja lisätiedot

Fysioterapeutti Mari Gren

040 418 3883 / fysio.gren@gmail.com

Hinnasto

60min 65€

45min 54€

Faskiamanipulaatio (Stecco I+II)

Menetelmä pohjautuu italialaisen fysioterapeutin Luigi Steccon 40 vuoden kliiniseen työhön ja tutkimukseen. Tekniikka on kehitetty tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan monipuoliseen kuntouttamiseen. Faskiamanipulaatiossa normalisoidaan faskian toimintaa, eli lihaskalvojen välistä liikettä. Tämä on edellytys lihasten ja nivelten optimaaliselle toiminnalle sekä ylikuormittuneiden ja kipeiden rakenteiden paranemiselle.
Faskian voi kiristää toistorasitus, huonot työasennot, vammat, leikkaukset ja arpikudos. Hoito on aina yksilöllinen.
Tekniikka on kokonaisvaltainen ja tehokas hoitomuoto lähes kaikkien tuki- ja liikuntaelimistön kipujen sekä liikerajoitusten kuntouttamiseen, esimerkiksi:
 • niska-hartiaseudun jumit, päänsärky, huimaus
 • purentaelimistön toimintahäiriöt
 • olkapää ja yläraaja oireet (mm. olkapään liikerajoitteet, tenniskyynärpää, ranteen kivut)
 • alaselän ja lantion alueen vaivat (noidannuoli, iskias, SI-nivelen oireilu, lantionpohjan lihasten toimintahäiriöt)
 • lonkan, polven ja nilkan vaivat (mm. trokhanterbursiitti, juoksijanpolvi, penikkatauti, plantaarifaskiitti)
 • rasitusvammat, leikkausten ja vammojen jälkitilat

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista naisten liikunta- ja toimintakyvyn hoitoa, niin raskausaikana kuin synnytyksen jälkeen. Fysioterapia käynneillä hoidetaan kipuja, liikerajoituksia sekä tasapainotetaan muuttuvan kehon toimintaa yhdistelemällä erilaisia manuaalisia käsittely- ja mobilisointi tekniikoita sekä yksilöllisesti valittuja harjoitteita.
Raskausaikana saat apua esim. seuraaviin tilanteisiin:
 • tuki- ja liikuntaelimistön kipuihin, jotka vaikeuttavat liikkumista tai lepäämistä (esim. liitoskivut)
 • kaipaat ohjausta ja tietoa miten harrastaa liikuntaa raskausaikana
 • haluat vinkkejä, miten valmistaa kehoa ja lantionpohjaa aktiiviseen synnytykseen
Synnytyksen jälkeen saat apua esim. seuraavissa tilanteissa:
 • kaipaat tietoa ja apua kehon muutosten kuntouttamiseksi (esim keskivartalon hallinta ja vatsalihasten palautuminen, selän/kylkien/lantion kivut, liikunnan aloittaminen)
 • niska-hartia seudun, käsien ja ranteiden jumit ja kivut
 • lantionpohjan lihasten toimintahäiriöt (paineen tunne, virtsan karkailu, lihakset hukassa)

Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapiassa tutkitaan ja kuntoutetaan lantionpohjan lihasten toimintahäiriöitä, esimerkiksi virtsankarkailu, emättimen laskeumat ja lantionpohjan kiputilat. Vastaanotolle voit tulla ohjaukseen koska tahansa, myös raskausaikana tai synnytyksen jälkeen tarkistamaan, että harjoittelet oikein. Lantionpohjan lihasten harjoittamisella on positiivisia vaikutuksia seksuaalitoimintoihin, keskivartalon kannatteluun ja ryhtiin.  Tutkimisessa ja harjoittelussa voidaan hyödyntää EMG;tä ja biopalauteharjoittelua. EMG ja biopalauteharjoittelua varten hankitaan henkilökohtainen elektrodi erikseen.